28
mei
2016
|
09:51
Europe/Amsterdam

Borrelen op de trap bij pop-up restaurant A la Plancha

Minitafeltjes en kussens maken van trappen een loungeplek

Samenvatting

Bij pop-up restaurant A la Plancha schuif je dit jaar niet alleen aan voor een vers visje, je kunt er nu ook terecht voor de borrel. Omdat het zonde is om één van de mooiste terrassen van Rotterdam niet optimaal te gebruiken, krijgt de bar een prominente plek op het oude brughoofd aan de Maas. Daarnaast worden op de trappen kleine tafeltjes geplaatst zodat wachten op de trap geen straf is. Sterker nog, daar blijf je misschien wel lekker zitten tot sluitingstijd. Of je komt alleen aanwaaien voor een borrel met een hapje erbij. A la Plancha hoopt in mei de verse vis weer op de plaat te kunnen gooien, als het weer het toelaat. Naast vis staan er dit jaar tal van schelpdieren op het menu.

Loungen op de trap
Als A la Plancha bij mooi weer de deuren opengooit, kan het zijn dat je even moet wachten op een tafeltje. Menig gast nam in het verleden plaats op de trappen tot er een tafel beschikbaar was. A la Plancha heeft nu van de nood een deugd gemaakt door de trappen om te toveren in een lounge terras met kussentjes en speciale traptafeltjes. Ideaal om te wachten, maar ook om gewoon even een wijntje te drinken met zicht op de bedrijvige Maas, het levendige terras en de hectische keuken van A la Plancha.

Schelpen & wijn
Vorig jaar werden voor het eerst fruits de mer schotels op de tafels van A la Plancha gezet. Een dusdanig succes, dat besloten is om naast vis ook schaaldieren op de kaart te zetten. En dus kun je deze zomer oesters en ander schelpsoorten bestellen op het pop-up terras. Naast de keuken komt een vitrine te staan met allerlei inspiratie voor een lekker (borrel)hapje en worden er schelpjes in puntzakjes geserveerd. Ook de wijnkaart is flink uitgebreid met tal van mooie nieuwe wijnen. Die het dan weer prima doen op de borreltrappen, gecombineerd met een zakje schelpjes of een bord met oesters.

Goed eten
A La Plancha is een concept van Stichting Cultuurbrigade (ook verantwoordelijk voor de Dag van de Romantische Muziek) en wordt uitgevoerd door Food for Thought. Het draait bij A la Plancha niet alleen om lekker eten, genieten en beleving. Brein achter het concept, Food for Thought, wil een bijdrage leveren aan het vormgeven van de samenleving en dan vooral voor de groep mensen die moeite heeft aan te haken bij onze steeds sneller veranderende samenleving. Door middel van een intern ontwikkeld programma wil Food for Thought helpen met het opbouwen van vaardigheden, zelfvertrouwen en een CV. Het bedrijf werkt met ouderen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, of mensen die een kruisje achter hun naam hebben. Het resultaat is een warm team met medewerkers die willen bijdragen aan de doelstellingen van Food for Thought. De enige eis aan werknemers is een oprechte wens om zelf iets van het leven te maken.

Overige informatie over A La Plancha

Datum: Vanaf mei 2016 bij mooi weer. De exacte openingsdagen worden gecommuniceerd via website en Facebook:

Locatie: Landhoofd Oude Willemsbrug, op het Noordereiland in Rotterdam

(op de kruising van de Maaskade en de Van der Takstraat)

Tijd: De keuken is dagelijks geopend vanaf 17.00 uur

Reserveren: Vanaf tien personen kunt u reserveren op 06-41265509

Website : www.ala-plancha.nl

Facebook : www.facebook.com/alaplancharotterdam

Twitter : https://twitter.com/laplancha2