Rotterdam,
16
december
2019
|
15:40
Europe/Amsterdam

Chocopasta van de Kleine Keuken

Onze chocopasta heeft Het Gouden Windei van Foodwatch gewonnen. Dat is de prijs voor het meest misleidende product. Foodwatch vindt dat chocopasta niet past in het babyschap op basis van de naam ‘Chocopasta’.

Samenvatting

Onze chocopasta is niet zo maar een chocopasta. Deze is ontwikkeld door levensmiddelentechnologen die zich bij elk ingrediënt afvragen of dit het beste voor een kinderlijf is. De chocopasta bevat geen palmvet en is gemaakt met zonnebloempitten als basis, is voedzaam en heeft een bittere smaak door de cacao met een zoete ondertoon. Zonnebloempitten zijn rijk aan vezels, een bron van calcium, rijk aan koper, rijk aan zink en een bron van vitamine B2.

Door deze basis is onze chocopasta rijk aan vezels, rijk aan koper en rijk aan zink. Daarnaast is onze chocopasta biologisch en gezoet met ongeraffineerde suikers.

Het Voedingscentrum adviseert ouders dagelijks te kiezen voor appelstroop, jam of honing als broodbeleg. Deze drie belegsoorten bevatten dubbel zoveel suikers als onze chocopasta. Daarnaast leveren ze (bijna) geen eiwitten en vetten. Hiernaast levert onze chocopasta meer vezels, eiwitten en een goede verhouding aan vetten binnen.

Onze chocopasta is beter dan de drie door het Voedingscentrum geadviseerde varianten beleg.

De Kleine Keuken heeft een grote missie: elk kind gezond en energiek laten opgroeien. We laten zien dat de juiste keuze maken in voeding en verzorging niet moeilijk hoeft te zijn. Alles wat we maken is biologisch en voedzaam.

De Kleine Keuken is begonnen met het ontwikkelen van broodbeleg omdat er weinig gezond broodbeleg in de supermarkt te vinden was dat jonge kinderen lekker vinden. Huidige alternatieven voldoen niet aan onze eisen. Met onze chocopasta kunnen ouders een gezonder alternatief bieden.

Onze chocopasta kan vanaf 8 maanden gegeven worden omdat het qua eigenschappen (smaakintensiteit, voedingsstoffen, textuur, benodigde motorische ontwikkeling) past bij deze leeftijd. Ouders kunnen altijd het beste inschatten wat hun kind kan eten en waar hun kind aan toe is.

Onze chocopasta past in het eetpatroon van kinderen vanaf 8 maanden, op basis van de voedingswaarden.

Echter wij voelen deze winst en we hebben ervan geleerd dat de naam ‘chocopasta’ negatieve associaties met zich meebrengt. We hebben voor deze naam gekozen omdat het product naast zonnebloempitten ook cacao bevat. De naam ‘chocopasta’ is herkenbaar voor ouders en maakt duidelijk dat er een gezonder alternatief is voor de minder goede chocopasta’s die op de markt zijn. Foodwatch kijkt niet naar de voedingstechnische aspecten maar naar de naamgeving. Met onze chocopasta misleiden we niet. We zijn altijd open en transparant over onze ingrediënten en alle voedingsvragen zijn wetenschappelijk onderbouwd.

Al onze argumenten zijn gebaseerd op wetenschappelijke feiten en betrouwbare bronnen. Voor meer informatie: https://www.dekleinekeuken.com/blogs/blog/onze-chocopasta-volgens-foodwatch/