11
november
2021
|
16:18
Europe/Amsterdam

De Kleine Keuken lanceert crackers op basis van 100% peulvruchten

Biologische crackers van linzen en kikkererwten bieden vezelrijk alternatief voor tarwe

Samenvatting

De Kleine Keuken ontwikkelt producten op basis van tekorten bij jonge kinderen. Dit gaat bijvoorbeeld om vezels, mineralen en vitaminen. Maar kinderen eten ook te weinig peulvruchten volgens de WHO (World Health Organization). Daarom breidt de Kleine Keuken haar assortiment baby- en kindervoeding uit met nieuwe luchtige crackers op basis van 100% peulvruchten. Lekker voor ontbijt en tussendoor!

Crackers op basis van peulvruchten
Kinderen eten te weinig peulvruchten vertelt de WHO. Ouders blijken het lastig te vinden om kinderen linzen, kikkererwten of bonen voor te schotelen. Ten minste één keer per week is het advies van de voedingsraad. Daarom introduceert de Kleine Keuken nieuwe crackers op basis van 100% peulvruchten. Zonder gluten en zonder toegevoegde suikers of andere hulpstoffen én vegan.

Gevarieerd voedingspatroon
De crackers bevatten veel vezels en zijn rijk aan ijzer, koper en zink. En peulvruchten helpen de bloedvaten gezond te houden. Ze vormen een belangrijk onderdeel van een gevarieerd voedingspatroon dus. De knapperige crackers zijn belegd een voedzaam ontbijt of een lekker tussendoor zo uit het vuistje. Zo weet je zeker dat je kleine een gezond en lekker hapje binnenkrijgt en geen lege calorieën.

Gezond alternatief
Omdat kinderen al veel tarwe en brood binnenkrijgen op een dag, is het belangrijk dat er alternatieven zijn om te variëren. Zoals de havermout en boekweitpap van de Kleine Keuken, de supersterren ontbijtgranen met yoghurt of melk en nu dus ook de peulvruchten crackers.

Missie
De Kleine Keuken heeft een stevige missie: alle kinderen ter wereld gezond en energiek laten opgroeien. Dat doen ze door het ontwikkelen van gezonde producten en het delen van kennis over gezond opgroeien. Middels blogs, foodcolleges en podcasts delen ze hun wetenschappelijke kennis in hapklare brokjes.

Over de Kleine Keuken
De Kleine Keuken werd acht jaar geleden opgericht door Kirsten Toeset, levensmiddelentechnoloog en bedrijfskundige. Na het krijgen van haar eerste kind verdiepte Kirsten zich in de kwaliteit van de kindervoeding op de markt. Ze was verbijsterd: maar liefst tachtig procent van wat in het schap stond, voldeed niet aan haar eisen. Het was voor Kirsten de reden om voedingsproducten te ontwikkelen zoals ze die zelf aan haar kleine wilde geven: biologisch, van natuurlijke ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen. Inmiddels is de Kleine Keuken één van de grootste spelers in de baby- en kindervoedingsbranche.