Rotterdam,
12
mei
2021
|
17:52
Europe/Amsterdam

Dit drinken we deze zomer op het terras

Trends op het gebied van zomerdrankjes volgens trendwatcher Gijsbregt Brouwer

Samenvatting

Doorbrekende zonnestralen en stijgende temperaturen: tijd voor zomerdrankjes. Welke trends kunnen we deze zomer verwachten? Nog meer dan normaal speelt onze zomer zich dit jaar buiten af, aldus trendwatcher Gijsbregt Brouwer. Op het terras, op het balkon of in de tuin; nooit eerder hebben we zo genoten van een fris, fruitig drankje in de buitenlucht. “Hierbij gaat het concept buitenbar veel meer invulling krijgen, zowel thuis als in de horeca”, verwacht Brouwer. “En dan hebben we het dus niet alleen over een barbecue met een biertje erbij, maar over een rijke selectie aan écht toffe zomerdrankjes.” Daarnaast meent de trendwatcher dat we door al die drankjes in de buitenlucht soms terug willen vallen op mindful drinking. “Als we deze zomer dan toch zo vaak op het terras gaan zitten, dan doen we dat af en toe ook met een drankje dat nét iets gezonder is. Denk aan de hard seltzers, die laag in alcohol, calorieën en suiker zijn.”

1689 Queen Mary Pink Gin

De oorsprong van gin in een modern jasje proeven? Gin 1689 neemt je mee naar het Nederlandse vakmanschap van meer dan drie eeuwen geleden. De gin dankt zijn naam aan het jaar waarin Willem III van Oranje de drank introduceerde in Engeland, waarna een ware gin opmars volgde. Meer dan drie eeuwen later blaast Gin 1689 het originele recept nieuw leven in. Het resultaat: de 1689 Queen Mary Pink Gin, de allereerste pink gin van Nederland. Ga deze zomer rozig het terras op (en af) met de 1689 Queen Mary Pink Gin, perfect serve met tonic, frambozen en aardbeien!

www.gin1689.com

Graham’s Blend No 5

In de zomer is verkoeling essentieel. Mocht je deze zomer toe zijn aan iets anders dan een koud biertje of glas wijn, denk dan eens aan witte port. Overgewaaid uit Portugal is het de ultieme zomerdrank gezien het verfrissende karakter. De Graham’s Blend N° 5 is hier een mooi voorbeeld van en staat voor een frisse en hypermoderne benadering van deze Portugese drank. Graham’s Blend N° 5 is medium droog en bestaat voornamelijk uit twee Portugese druivenrassen, de frisse Malvasia Fina en de aromatische Moscatel Galego. Het is de allereerste witte port die speciaal gemaakt is om te mixen met tonic. Vul je glas met 50 ml Graham’s Blend N° 5, je favoriete tonic, veel ijs en garneer het geheel met limoen en munt voor een heerlijke cocktail. Ben je dus toe aan iets feestelijkers, dan is de witte port-tonic — ook bekend als de portonic — de ideale zomercocktail! Graham’s Blend No5 is verkrijgbaar bij de Wijnkring winkel in de buurt.

https://www.wijnkring.nl/

Wijnwinkel Le Nord

De Menade Verdejo is een droge, bloemige wijn met een verfrissend zuurtje. Ideaal als dorstlesser deze zomer! De wijn is kristalhelder en ruikt naar citrus en munt. Door zijn frisse maar krachtige tonen zal hij heerlijk smaken bij uitgesproken, zomerse gerechten zoals een salade met geitenkaas of een mooie witvis met ratatouille. De wijn wordt gemaakt door een familiebedrijf in de Ruedastreek in Spanje. De familie Sanz staat bekend als de ‘pionier van Rueda’ en maakt spannende, biologische wijnen waarbij innovatie voorop staat. De wijn is vegan, dus dat is genieten voor iedereen. Prijs: €10,95

www.wijnwinkellenord.nl/product/menade-verdejo/

White Stork

Overgewaaid vanuit de Verenigde Staten lijkt de hard seltzer hard op weg om ook in ons land een fenomeen te worden. De laag-alcoholische, caloriearme en koolzuurhoudende drankjes rukken op in groten getale. White Stork speelt in op deze dranktrend en onderscheidt zich als eerste duurzame hard seltzer in Nederland. Het gloednieuwe merk geeft overtollig fruit een nieuwe kans door het sap te gebruiken voor een verfrissend, duurzaam drankje. De hard seltzer van White Stork wordt gebrouwen met champagnegist. De unieke bereidingswijze maakt de drank niet alleen honderd procent natuurlijk en duurzaam, maar bovenal verrassend in smaak. Een ware zomertrend!

www.drinkstork.com/nl/

Rosé by ¡Hola!

Rosé by ¡Hola! weerspiegelt alles wat de mediterrane levensstijl met Barcelona identificeert, een wijn die gemaakt is om de Spaanse stad te ontdekken door een rosé bril. Gemaakt van typische druivensoorten zoals syrah en garnacha en de trepat, een typische druif uit de streek die vaak wordt gebruikt voor rosé. Voor Rosé by ¡Hola! is de ziel van Barcelona geoogst, geperst en gebotteld zodat je van de stad kunt genieten waar je ook bent en wat je ook doet. De rosé zit in een speciale fles waarin je de zon ziet reflecteren en is fris, licht en vooral eenvoudig te drinken. Laat je deze zomer vanuit je eigen luie stoel thuis meenemen naar de levendige straten van Barcelona, van Passeig de Gracia over de Rambla naar El Born met Rosé by ¡Hola!

holacava.com/nl/wijnmakerij/wijnen/rose-by-hola/

Strandgaper Scheldebrouwerij

Scheldebrouwerij brouwt bier dat nooit verveelt en nooit teleurstelt. Gebrouwen op Belgische bodem zijn deze bieren echte prijspakkers. Zo behaalde de blonde Strandgaper vorig jaar nog goud tijdens de World Beer Awards. Het biertje Strandgaper dankt zijn naam aan een oeroude bewoner in een witgele schelp uit het Scheldegebied. Strandgaper van Scheldebrouwerij past dan ook uitstekend bij zomerse visgerechten en is in het bijzonder bij mosselen, een echte Belgische klassieker. Door zijn frisse, licht bittere smaak, fruitige aroma en sprankelende afdronk smaakt hij al snel naar meer. Een summer must-try voor de bierliefhebber!

www.scheldebrouwerij.com

Grasecco

Kroatië als wijnland is hip. Niet iedereen is al bekend met al het moois uit dit oeroude wijnland, maar er zijn veel sprankelende en funky wijnen te vinden zoals de Grasecco en Francesca Bruts van Feravino. Deze bubbels zijn het Kroatisch antwoord op prosecco en laten zien (en proeven) dat er inmiddels een jonge generatie gepassioneerde wijnmakers aan het roer staat. De Grasecco is gemaakt van de inheemse Graševina-druif en de Fransesca van de Frankovka-druif. Onlangs is ook nog een ‘kleintje Grasecco’ gelanceerd die perfect geschikt is voor één persoon. Beide bubbels zijn verfrissend als aperitief en uitstekend geschikt voor zomerse wijncocktails. Prijs: Fles 75cl vanaf €12,95

www.croatiangrapes.com/hipkroatie