Rotterdam,
19
september
2019
|
17:17
Europe/Amsterdam

Duurzaamheidspecial 2019

Duurzaam leven wordt nog leuker met deze tips

Samenvatting

Op 10 oktober is het weer Dag van de Duurzaamheid in Nederland. Met kleine, dagelijkse keuzes kan je bewust en onbewust een verschil maken en duurzamer leven. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, voor ieder wat wils!

Beweeg met Union bikes
Als je kunt kiezen tussen de auto of de fiets kies je plichtsgetrouw de fiets, toch? Zeker in de stad is het makkelijker manoeuvreren in het drukke verkeer. En als je een Union (elektrische) fiets hebt, maak je deze keuze vol enthousiasme. De ideale stadsfietsen van Union zorgen ervoor dat elke rit een uitje op zich wordt. Zo heb je de keuze uit verschillende eyecatchers zoals de Flow, de Curb, de (e-)Load de (e-)Lite en de Fast.

https://www.union.nl/nl/

 

Duurzame luxe villa’s bij Largo
Luxe en duurzaamheid gaan toch niet samen? Bij Largo wel. De Harbour Village aan het Veerse meer in Zeeland is de plek om je vakantie te vieren. De luxe watervilla’s met ligging op het Zuiden, uitstekende wellness voorzieningen en een adembenemend dakterras brengen je volledig tot rust. Voor de bouw van de villa’s is gekozen voor duurzame, innovatieve en recyclebare materialen. De perfecte plek om even bij te komen van de dagelijkse sleur!

https://www.largo.nl/

 

100% plantaardig met Lima Food
De producten van Lima zijn 100% plantaardig. Goed voor het milieu en voor je lichaam, dat is heerlijk verantwoord en duurzaam snoepen. Nieuw en handig voor onderweg zijn de vegan Raw bars van Lima met fruit en noten. Ze zijn er in verschillende smaken: abrikoos & kaneel, cacao & pepermunt, mint & zoethout, en goji & hennep. Naast de Raw bars heeft Lima heerlijke proteïnewafels op basis van linzen en kikkererwten gelanceerd. Niet alleen de producten van Lima zijn duurzaam; het bedrijf vindt duurzaamheid over de hele lijn belangrijk en is daarom gevestigd in een ecologisch, CO2 neutraal gebouw.

https://www.limafood.com/nl-nl

 

Vegan hotspot Rozey
Duurzaam bezig zijn is nog nooit zo lekker geweest. All-inclusive vega en vegan restaurant Rozey in Rotterdam is één en al duurzaamheid. Het menu bestaat voor 60% uit vegetarische en voor 40% uit veganistische gerechten. Ook het interieur en het servies zijn bewust gekozen en duurzaam.

https://rozey.nl/

 

House of Innovation
Epicenter is gevestigd aan de Zuidas in Amsterdam in het pand EDGE Olympic. EDGE Olympic is het eerste gebouw in Nederland dat de prestigieuze WELL™Core & ShellPlatinum Certification in de wacht heeft gesleept. Met het keurmerk bewijst het gebouw dat het een positieve impact heeft op de gezondheid en het welzijn van de mensen die er werken. EDGE Olympic is voorzien van slimme technologie om de gezondheid, creativiteit en productiviteit van elke gebruiker te optimaliseren. Denk hierbij aan het nauwkeurig meten van de luchtkwaliteit, ‘biophilic’ design en natuurlijke omgevingsgeluiden in het gebouw. Een heerlijk gebouw om in te werken en wij kunnen het weten; ons Amsterdamse kantoor is er gevestigd!

https://weareepicenter.com/amsterdam/

 

De elektrische bolide BMW i3
De BMW i3 is een 100% elektrische wagen, toegankelijk en ideaal voor dagelijks gebruik. De auto maakt vrijwel geen geluid en is voorzien van de laatste technologie en comfort. Stel dat je onderweg toch merkt dat de accu niet voldoende is opgeladen, is dat geen probleem. Met openbare oplaadstations in heel Nederland is het mogelijk om je auto in ongeveer 3 uur tot 80% op te laden. In een BMW i3 ben je verzekerd van een heerlijke, duurzame rit.

https://www.bmw.nl/

 

Luxe en duurzaam passagiersschip van Spido
Spido bestaat al 100 jaar en heeft dit jaar de titel Koninklijk gekregen. Begin september heeft de rederij haar zesde schip gedoopt. Deze nieuwste aanwinst is een luxe passagiersschip en biedt plaats aan maximaal 250 mensen. Het schip beschikt ook over innoverende technologieën waarbij extra aandacht is besteed aan milieu en duurzaamheid. Zo zijn er zonnepanelen aangebracht, is alle verlichting voorzien van LED lampen en wordt de restwarmte van de motoren gebruikt voor warm water aan boord. Ook is het tapijt in een salon gemaakt van gerecycled plastic afkomstig uit zee.

https://www.spido.nl/

 

Diergaarde Blijdorp
Ben je op zoek naar een gezellig, duurzaam dagje uit? Dan is Diergaarde Blijdorp het perfecte uitje voor het hele gezin. In deze Rotterdamse dierentuin doen ze hun uiterste best om zo duurzaam mogelijk te zijn en daarvoor zijn zij in 2016 beloond met een Green Key Goud keurmerk. Alle verblijven zijn gemaakt van duurzame materialen, energie wordt opgewekt dankzij zonnepanelen en voedselverpakkingen zijn gemaakt van afbreekbaar plastic. Zelfs de haring die zeeleeuwen Nick, June en Toya voorgeschoteld krijgen, heeft het MSC- keurmerk.

https://www.diergaardeblijdorp.nl/