04
september
2019
|
10:04
Europe/Amsterdam

Eerste nominatie Wijnvrouw van het Jaar 2020 wordt op Gastvrij Rotterdam bekendgemaakt

Nationale award van Het Wijntheater zet voor het tweede jaar wijnvrouwen in de schijnwerpers

Samenvatting

Op 24 september 2019 maken register vinoloog Barbara Verbeek (Wijntheater & Champagnebar) en Clarissa Slingerland (MissPublicity) tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam de eerste nominatie bekend voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2020. Met de verkiezing, die voor het tweede jaar wordt gehouden, krijgen professionele wijnvrouwen met passie voor het vak een podium. Winnares van de felbegeerde titel Wijnvrouw van het Jaar 2019 is Birthe van Meegeren. Als onderdeel van de prijs zal Birthe in het nieuwe seizoen deel uitmaken van de vakjury.

Wijnvrouw van het Jaar award

De laatste jaren zien we steeds meer krachtige, energieke en gedreven vrouwen die zich op een bijzondere manier inzetten in de wijnwereld. Zij is iemand die met haar werk, passie, kennis of creaties de wijnwereld nog mooier maakt. Volgens initiatiefnemers Barbara Verbeek en Clarissa Slingerland (MissPublicity) zijn de vrouwen in de Nederlandse wijnbranche uniek. Deze vrouwen werken hard, inspireren, zijn creatief, kleurrijk en veelal een stimulans voor andere vrouwen. Het is de hoogste tijd om deze wijnvrouwen in de schijnwerpers te zetten. Kernwaarden voor de award zijn onder andere toegankelijkheid, verbinding, professionaliteit, kennis en ambitie.

De verkiezing

Na het succes van afgelopen jaar, vindt er vanaf september 2019 wederom elk kwartaal een nieuwe wijnvrouw van het seizoen verkiezing plaats. Zij komt in aanmerking voor de titel ‘Wijnvrouw van het jaar 2020’. De bekendmaking van de eerste nominatie vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam op 24 september. Na deze eerste voorronde worden de overige plekken bekendgemaakt.

Om in aanmerking te komen voor Wijnvrouw van het Jaar kijkt de jury naar de volgende punten:

  • onderscheidend
  • deskundig en professioneel
  • inspirerend
  • maakt kwaliteitswijn toegankelijk
  • volhardend

De vakjury voor Wijnvrouw van het Jaar bestaat uit de finale jury Barbara Verbeek, Peter van Houtert, Heleen Boom en Janny van der Heiden. Birthe van Meegeren (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2019) heeft zich als nieuw lid aan de jury verbonden.

Boilerplate

Over het Wijntheater

Het kloppend hart van het Wijntheater is de sfeervolle bedoeïenentent van oesterman Barend Havenaar en Register vinoloog Barbara Verbeek. In een decor uit grootmoederstijd, muziek van vinyl uit de jaren 60 & 70 en schommelstoelen kunnen bezoekers hier terecht voor educatieve shows over wijn, glaswerk en oesters. De gastvrouwen in vintage kleding en burlesque gestyled, zorgen samen met de vinyl-dj’s voor een ongedwongen warme sfeer in het Wijntheater onder het genot van een goed glas wijn.

Over MissPublicity

​MissPublicity creëert zichtbaarheid in media voor verschillende lifestyle merken en bedrijven uit de hospitality, evenementen en culturele sector. In het portfolio zijn merken te vinden als Union, Stichting Promotie Schiedam, Largo Travel, Foodhallen, BMW Nederland en puklavec & friends. MissPublicity vindt haar wortels in Rotterdam en heeft daarnaast een vestiging in Antwerpen en vanaf begin 2016 ook in Amsterdam. Het bedrijf is onderdeel van de Publicity Group, waaronder ook ArtPublicity valt. Het laatste richt zich op bedrijven uit de kunst & cultuur sector. MissPublicity werd in 2003 opgericht door Clarissa Slingerland.

Wijnvrouw van het Jaar

Website: www.wijnvrouwvanhetjaar.nl
Facebook: www.facebook.com/wijnvrouwvanhetjaar