15
maart
2022
|
10:35
Europe/Amsterdam

Geniet van het voorjaar aan de Vecht bij Flora Batava

Op de Buitenplaats van Flora Batava ervaar je de bloeiende natuur op haar mooist

Samenvatting

Op zoek naar rust, natuur en historie, maar wel dicht bij de stad? Boutique hotel Flora Batava is de perfecte uitvalsbasis voor een dagje, weekend of midweek ontspanning. De in 1670 gestichte buitenplaats waarop Flora Batava zich bevindt is een oase van rust, met een prachtige tuin vol bijzondere planten. Met het voorjaar op komst is Flora Batava een heerlijke plek om te genieten op de ruime, zonovergoten terrassen van al het moois wat de tuin te bieden heeft. Vanaf het hotel ontdek je tevens de mooie, groene omgeving van de Vechtstreek. Stap op de (elektrische) fiets voor een mooie route langs de kastelen, buitenplaatsen en molens of ontdek de omgeving vanaf het water tot aan de Loosdrechtse plassen.

Ontdek de groene omgeving van de Vechtstreek 
De rustige en centrale ligging van Flora Batava maken het de ideale uitvalsbasis om erop uit te trekken in de natuur. Bij het hotel kan er een sloep worden gehuurd, waarmee de groene omgeving per water kan worden ontdekt. Vanaf het water kan het mooie Maarssen of Loenen worden bezocht, of vaar via de sluis verder de Loosdrechtse plassen op. Voor de lunch biedt Flora Batava een heerlijke gevulde picknick die tijdens de vaartocht kan worden meegenomen. Of stap op de (elektrische) fiets om de omgeving te verkennen. Flora Batava biedt 6 verschillende fietsroutes aan, variërend van 20 tot 60 kilometer. De Vechtstreek is met vele forten, kastelen, buitenplaatsen en molens één groot openluchtmuseum. Met een ligging tussen Amsterdam en Utrecht in is Flora Batava een ideale locatie voor wie stad en natuur wil combineren. 


Geniet van regionale en seizoensgebonden gerechten bij restaurant Bloei 
Na een actieve dag in de buitenlucht kunnen gasten aanschuiven bij restaurant Bloei, waar er een uitgebreid ontbijt, luxe lunch, high tea of smaakvol diner wordt geserveerd. De hoge plafonds en de grote glazen serre creëren een elegante en eigentijdse sfeer in het restaurant. De keuken van Bloei werkt met zorgvuldig geselecteerde regionale en seizoensgebonden ingrediënten. Het menu is met veel zorg samengesteld, waarbij een passie voor de veelzijdigheid van Nederlandse producten centraal staat. De chef en het team streven ernaar gasten te verrassen met gerechten die gekenmerkt worden door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Met mooi weer kan je heerlijk buiten zitten op een van de twee ruimte terrassen tussen het groen. 


Botanische historie van Buitenhof de Vijverhof 
Het rijksmonument en omliggende tuin kent een rijke botanische historie. In 1670 kocht Agnes Block een hoeve op 14,5 hectare grond en stichtte de buitenplaats de Vijverhof. Op de buitenplaats werden een oranjerie, boomgaarden, sier- en moestuinen, lanen en verschillende vijvers aangelegd, waar honderden zeldzame en uitheemse planten groeiden. De bloemrijke tuin is in het afgelopen jaar in oude glorie hersteld naar een ontwerp van tuinarchitect Patricia Debie. Wanneer alle bloemen en planten uitkomen veranderd de tuin in een bonte, kleurrijke oase waar je kunt genieten van de lente zon. Laat je onderdompelen in de rijke historie van het Buitenhof en kom volledig tot rust op een van de zonovergoten terrassen tussen al het groen. 


Hotelkamers en interieur 
Hoteleigenaar Inge van de Ven speelde al jarenlang met het idee om de oude, vervallen buitenplaats in ere te herstellen en een hotelfunctie te geven. In 2019 ging de renovatie van start met de botanische historie van de buitenplaats als vertrekpunt. Dit thema is dan ook doorgevoerd in het gehele hotel: van de menukaart van restaurant Bloei tot het hotellogo en interieurdetails. De stijlvolle kamers variëren van intiem tot luxe. Met zes kamertypes is er altijd een verblijf dat aansluit bij je wensen: cosy, comfort, superior, junior suite, een suite óf junior suite split level. Alle kamers zijn voorzien van grote ramen. Sommige kamers hebben originele balkenplafonds of ornamenten, andere hebben openslaande deuren naar de tuin of een Frans balkon met een uniek uitzicht op de tuin, patio of de Vecht. Rustige kleuren en botanisch geïnspireerde kunst zorgen voor een moderne en elegante uitstraling.