Rotterdam,
10
maart
2021
|
13:24
Europe/Amsterdam

Hans Christian Andersen Huis kiest voor ArtPublicity

ArtPublicity verzorgt PR voor Nederland en België van een van de grootste culturele openingen in 2021

Samenvatting

In de zomer van 2021 opent het gloednieuwe Hans Christian Andersen Huis in Odense, Denemarken haar deuren. Het nieuwe museum is gewijd aan de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen en heeft als doel de bezoeker een volledig nieuwe artistieke ervaring te bieden. Daarbij wordt niet alleen verteld over Andersen, maar juist zoals Andersen. De realisatie van het museum is met een budget van 55 miljoen een van de meest ambitieuze culturele projecten in Denemarken ooit. Een internationale PR-campagne zal de komende maanden het museum onder de aandacht brengen bij een divers publiek en relevante groep mediarelaties. Voor zowel Nederland als België is hiervoor gekozen voor ArtPublicity.

Breed publiek

Sprookjesschrijver Hans Christian Andersen mag dan wel Deens zijn, maar generaties van over de hele wereld zijn grootgebracht met zijn verhalen. Het nieuws van de opening is daarom interessant voor een breed publiek. Maar vooral voor cultuurfanaten is het museum groot nieuws: het laat een glimp zien van hoe het museum van de toekomst ervaren zal worden. Het museum is namelijk een indrukwekkend samenspel van architectuur, tentoonstellingsontwerp, technologie en kunst. Om zo veel mogelijk zichtbaarheid te creëren rondom de opening van het Hans Christian Andersen Huis, brengt ArtPublicity het project onder de aandacht bij een relevante groep mediarelaties in Nederland en België.

 

Internationale samenwerking

Het zaadje werd geplant toen ArtPublicity de handen ineensloeg met Flint Culture in Londen. Flint Culture, opgericht in 2009, is een leider op het gebied van kunst en cultuur PR en opereert vanuit haar kantoren in Mumbai, Delhi, Dubai en Istanbul. Flint Culture werd bij het project betrokken door HAVE, een Deens PR bureau dat optreedt als lead agency. De campagne voor het nieuwe museum wordt internationaal uitgerold in Denemarken, Zweden, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en België. Naast MissPublicity zijn de volgende bureaus betrokken:

- Flint Culture (Verenigd Koninkrijk)

- HAVE (Denemarken)

- Artpress (Duitsland)

- Kulturmeglerne (Noorwegen)

- Agency PR (Zweden)

 

Eigenaresse en oprichtster Clarissa Slingerland over de nieuwe samenwerking: “Wij zijn erg verheugd dat we deel mogen uitmaken van dit prachtige project! Bovendien is het een mooie kans om de banden aan te halen met onze internationale collega’s en op de hoogte te blijven van internationale ontwikkelingen op het gebied van marketing en communicatie binnen de culturele sector. Het is voor ons belangrijk met de learnings van dit soort mooie cases constant de lat hoger te blijven leggen voor onze projecten binnen Nederland.”

 

Over het Hans Christian Andersen Huis

Het gloednieuwe Hans Christian Andersen Huis in Odense, Denemarken opent deze zomer haar deuren. Het ontwerp is een poëtische ode aan het leven en werk van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. De Japanse toparchitect Kengo Kuma en zijn team bedachten het ontwerp voor het nieuwe museum: een elegante constructie van hout en glas die naadloos overgaat in de weelderige groene tuinen. Door de unieke combinatie van architectuur, kunst, technologie, landschaps- en tentoonstellingsontwerp biedt het museum een geheel nieuwe ervaring voor de museumbezoeker.

 

Over ArtPublicity

De schoonheid van kunst en cultuur zichtbaar maken voor iedereen. Daar ligt de passie van ArtPublicity, opgericht in 2013. Met ruime ervaring in het vertellen van kunst- en cultuurverhalen aan de pers en publiek, is het bureau uitgegroeid tot een expert op het gebied van art PR. ArtPublicity heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar opereert ook vanuit Amsterdam en Antwerpen. ArtPublicity is het artistieke zusje van MissPublicity. Beide organisaties maken deel uit de PublicityGroup, een cluster van complementaire organisaties met elk een eigen expertise en identiteit die elkaar versterken door naast en met elkaar te werken.