Rotterdam,
23
juni
2022
|
13:22
Europe/Amsterdam

JanIsDeMan maakt bijzonder 3D kunstwerk voor Bunk Amsterdam

Ervaar een wonderlijke wereld in de monumentale Sint-Ritakerk

Samenvatting

Bij Bunk Amsterdam draait alles om verwondering. In de monumentale Sint-Ritakerk in Amsterdam Noord kijk je dan ook je ogen uit bij alle kunstwerken, objecten en schilderijen. Graffitikunstenaar JanIsDeMan heeft hier nu een bijzonder werk aan toegevoegd, door een 3D schildering op de muren en plafonds van de hotelkamers in het atrium van het hotel te maken. De kleurrijke zeedraak die over, door en in de kamers kruipt, lijkt zo uit een magische onderwaterwereld te komen en wakkert de fantasie van de bezoekers aan. Voor JanIsDeMan was dit zijn moeilijkste werk tot nu toe: “Dit werk was erg ingewikkeld door het perspectief en doordat ik in touwen en kabels hing om de veiligheid te waarborgen. Ik ben erg gelukkig met het resultaat! Mijn inspiratie voor de draak is ontstaan door de omgeving, de kerk en de andere kunst en objecten die al bij Bunk aanwezig zijn. Ook wilde ik alle zichtbare kamer kubussen met elkaar verbinden door één figuur, waar een lange draak zich perfect voor leent. Ik hoop dat de mensen eerst vanaf de 'verkeerde' kant naar het werk kijken om zich dan vervolgens te laten verrassen door op het juiste punt aan de andere (juiste) kant van de kerk te gaan kijken. Dan pas kun je de draak in zijn complete en prachtige hoedanigheid zien”, aldus JanIsDeMan.

‘Niet zeuren maar kleuren’
JanIsDeMan (echte naam: Jan Heinsbroek) is een streetart/graffitikunstenaar uit Utrecht waarvan je zijn werk vooral op en in gebouwen kunt vinden. Met de slogan ‘Niet zeuren maar kleuren’ schildert hij indrukwekkende 3D illusies op gevels en wanden waardoor deze tot leven lijken te komen. Zijn portfolio bevindt zich niet alleen in Nederland, maar ook in België, het Verenigd Koningrijk, Frankrijk, Rusland en zelfs in Mexico City. Een herkenbaar onderdeel van zijn werk zijn de geschilderde ogen op gebouwen, waardoor deze een eigen gezicht krijgen. Ook de ‘Janderijntjes’ van JanIsDeMan zijn op veel plekken te vinden, die de kunstenaar op verschillende spots in het land heeft “verstopt” en je nu ook bij Bunk Amsterdam kunt opsporen. De indrukwekkende 3D schildering bij Bunk Amsterdam is zijn meest recente creatie en een geweldige aanvulling op de kunstwerken bij Bunk.

Kunst & cultuur bij Bunk Amsterdam
Het werk van JanIsDeMan is lang niet het enige kunstwerk wat te zien is bij Bunk Amsterdam. Zodra je het hotel in de Sint-Ritakerk in Amsterdam Noord binnen stapt, word je begroet door een levensechte, lila dinosauriër in de lobby. De mooie authentieke stenen bogen, het kleurrijke meubilair en de kunst aan de muren geven direct veel te bewonderen. Maar wanneer je de buik van de kerk in loopt weet je al helemaal niet wat je ziet. Hier is een atrium gemaakt waarin de compacte hotelkamers als huisjes zoals in een Italiaans bergdorp door de ruimte zweven. Dit in combinatie met de lichtinstallaties is al een kunstwerk op zich, en met de nieuwe schildering wordt dit nog eens extra spectaculair. Verder is in de nok van de kerk een bijzonder werk te zien met gekleurde schijven die lijken te draaien, hangt er in de oude kluis een solar system waarbij je je even in het heelal waant en zijn er door het hele hotel verschillende schilderijen en foto’s opgehangen. Bunk is een uniek hotel op een bijzondere locatie waar je nooit uitgekeken raakt en nodigt iedereen uit om de kunst zelf te komen ontdekken.

Over Bunk
Bunk slaat de brug tussen hotels en hostels. In een historische ambiance vinden vrienden van ver én dichtbij een speelse, optimistische en kwalitatieve ho(s)telervaring voor een eerlijke prijs. In 2019 opende het eerste Bunk hotel in de Westerkerk aan de Catharijnekade in Utrecht en in 2020 in Amsterdam-Noord in de historische Sint-Ritakerk aan het Hagedoornplein. Bunk heeft al meerdere mooie prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de HOSCAR in de categorie Extraordinary Innovation, de Travel & Hospitality Awards 2021 in de categorie European Travel Awards en de prijs voor ‘Best Hotel Concept’ van de Entree Awards 2019.