13
april
2021
|
15:46
Europe/Amsterdam

Proef de seizoenen bij het nieuwe restaurant Bloei

Culinair genieten in een historische ambiance aan de Vecht

Samenvatting

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei staat de veelzijdigheid van Nederlandse seizoensgebonden producten centraal. Het restaurant bevindt zich op buitenplaats De Vijverhof als onderdeel van het nieuwe Hotel Flora Batava. Aan het rijksmonument is een zonovergoten serre gebouwd waar restaurantgasten kunnen genieten van het uitzicht op de bijzondere buitenplaats. In restaurant Bloei schuif je aan voor een uitgebreid ontbijt, comfortabele lunch, high tea of smaakvol diner.

Pure smaken

De keuken van Bloei werkt met zorgvuldig geselecteerde regionale en seizoensgebonden ingrediënten. Het team streeft ernaar te verrassen met gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Zo vind je op de dinerkaart een remoulade van Noordzeekrab, klassieke fijngesneden kalfstartaar, gepofte rode biet met cannelloni van kool en appel, burrata ravioli. Op de dessertkaart staan gerechten zoals gekarameliseerde ananas met dragon en een gin-tonic dessert.

Symbool voor gastvrijheid

De hoge plafonds en de grote, lichte serre zorgen voor een informele en eigentijdse sfeer in het restaurant. Met mooi weer kan je heerlijk buiten zitten op het ruime terras in de tuin. Geniet van een verrassende salade, soep of Bloei sandwich tijdens de lunch of kies voor een goed glas wijn met iets lekkers van de borrelkaart. De charmante tuin rondom de villa heeft een rijke botanische historie. Agnes Block, die de buitenplaats in 1670 oprichtte, ontpopte zich hier tot een bekwaam kweekster van zeldzame en uitheemse planten. Door ruil en handel met kooplieden en botanisten verzamelde zij in haar tuinen honderden plant- en bloemsoorten van over de hele wereld. Op de buitenplaats kweekte Agnes als eerste in Europa een ananas tot bloei. Dit is waarom het restaurant de naam Bloei draagt. Het toeval wil dat de ananas al eeuwenlang symbool staat voor gastvrijheid.

Over Hotel Flora Batava

Na een grondige renovatie verwelkomt Hotel Flora Batava vanaf 12 april haar eerste gasten. Het boutique hotel opent de deuren op buitenplaats De Vijverhof in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen. Romantisch ertussenuit met z’n tweetjes, toe aan een staycation of iets te vieren met vrienden? Bij Hotel Flora Batava aan rivier de Vecht komt de traditie van gastvrijheid opnieuw tot leven. De buitenplaats bestaat uit drie gebouwen en biedt plaats aan 45 kamers en suites, restaurant Bloei, twee vergaderzalen en wordt omringd door een grote tuin met terras én theehuis aan het water.