Rotterdam,
15
februari
2023
|
15:49
Europe/Amsterdam

Restaurant Central Park in Voorburg heeft, volgens Gault&Millau, dé Wijnkaart van het Jaar

Feestelijke Gault&Millau gidslancering & award uitreiking in Tivoli Vredenburg

Samenvatting

Afgelopen maandag werd de nieuwe Gault&Millau gids 2023 op feestelijke wijze gelanceerd in Tivoli Vredenburg Utrecht. Maar liefst 750 bezoekers zijn verwelkomd door Burgemeester Sharon Dijksma waarna Godfried van der Lugt, directeur van Gault&Millau Nederland samen met presentatrice Virginie Claes de Gault&Millau Awards uitreikte aan de winnaars van het jaar 2023. Maar liefst 20 winnaars in 19 categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar' en ‘Ontdekking van het Jaar’. Onder toeziend oog van de top van de Nederlandse gastronomie werden alle winnaars individueel op het podium geëerd. Tevens werden alle restaurants met 16|20 of meer gezamenlijk op het podium gehuldigd indien hun scores waren gestegen.

Gault & Millau Gidslancering
Gault&Millau is dé restaurantgids voor de Nederlandse gastronomie. Dit jaar telt de gedrukte 16+ gids 74 Nederlandse restaurants, elk beoordeeld op basis van 20 punten. Een compactere editie met daarin enkel restaurants met 16 punten of meer. Daarnaast kan men de selectie van meer dan 850 restaurants en hun score online vinden op de website gault-millau.nl met verbeterde zoekmachine en real time availability.

Ieder jaar wordt de Gault&Millau selectie feestelijk onthult, waarbij de top van de Nederlandse gastronomie samenkomt. Tijdens de lancering werden de awards uitgereikt aan de jaarlijkse prijswinnaars en was er ruimte voor ontmoetingen en netwerken in de foyer van Tivoli Vredenburg. Gault&Millau Nederland directeur Godfried van der Lugt: "Het is onze missie om de Nederlandse gastronomie uit te lichten en liefhebbers van kwaliteit op het bord, met betrouwbare, onafhankelijke informatie de weg te wijzen naar de beste zaken die Nederland te bieden heeft. Talent en mooi ambachtelijk werk en creativiteit moeten we met z'n allen koesteren en belonen. Dit jaar geeft de bewegende kwaliteit van de Nederlandse gastronomie uitstekend weer, met 75 nieuwe adressen en meer dan 125 restaurants met een stijgende score."

Central Park, Voorburg – Wijnkaart van het Jaar 2023 (Juryrapport) 
De indrukwekkende wijnkaart met 1500+ wijnen is het levenswerk van een echt gepassioneerde sommelier. Voor wijnliefhebbers is dit het ideale voorspel van een mooie restaurantavond, opzoek naar de fles die een maaltijd memorabel gaat maken. Dankzij de sublieme smaak van Joey de Kruijf heeft Central Park een meer dan bijzondere wijnkaart die erkent wordt als Wijnkaart van het Jaar 2023.

Over Central Park
Central Park is een boutiquehotel en restaurant, gevestigd in een 18e -eeuws rijksmonument dat de toepasselijke naam Vreugd en Rust draagt. Central Park is gelegen in de groene omgeving van Voorburg, een voorstad van Den Haag. Het boutiquehotel en gelijknamige restaurant bieden kwaliteit van de bovenste plank. Bij Central Park ben je aan het juiste adres voor een ‘fine dining experience’. Het menu bestaat altijd uit meerdere gangen, bereid met wisselende seizoensgebonden ingrediënten. Ook de liefde voor wijn heerst bij Central Park; de wijnkaart biedt meer dan 1000 mooie wijnen, waarmee Central Park zich in de verre omstreken onderscheidt. Hiervoor hebben zij vanuit Wine Spectator zowel in 2022 als in 2021 de Best of Award of Excellence in ontvangst mogen nemen.