Rotterdam,
28
november
2023
|
09:06
Europe/Amsterdam

Restaurant Kita uit Hendrik Ido Ambacht wint Entree Award

Vooraanstaande onderscheiding voor beste nieuwe concept

Samenvatting

Restaurant Kita in Hendrik Ido Ambacht is winnaar van de Entree Award in de categorie ‘Best New Dine & Drink Concept’, uitgereikt op 27 november in Amsterdam. Alle 5 genomineerde restaurants in deze categorie blinken uit in een opvallend energieke vibe en het kloppende totaalplaatje van design, sfeer en f&b-aanbod. Restaurant Kita, geopend in februari van dit jaar, sleepte de prestigieuze onderscheiding dit jaar in de wacht. De uitstekende keuken, metropolische sfeer en combinatie van comfort en luxe vielen op bij de organisatie van de Entree Awards. Kita is de Japanse vertaling voor ‘noord’ en verwijst naar de rivier die langs het terras stroomt. Op het menu staan voornamelijk internationale gerechten, deels geïnspireerd op de Japanse keuken. Er wordt veel aandacht besteed aan zowel smaaksensatie als presentatie. Kita maakt onderdeel uit van de Willaerts Group, bekend van prachtige horecazaken in Randstedelijke gemeentes die uitblinken in design, service en de uitstekende en verrassende keuken.

Entree Awards 
De Entree Awards zijn dé horecaprijzen van Nederland en worden jaarlijks uitgereikt aan de elf beste nieuwe horecabedrijven, de beste bartender en horecaondernemer van het jaar. Een onafhankelijke vakjury van 22 professionals bepaalde na onderzoek welke zaken een nominatie verdienden in één van de categorieën. De award voor ‘Best New Dine & Drink Concept’ ging dit jaar naar Restaurant Kita, een van de paradepaardjes binnen de Willaerts Group 

Restaurant Kita opende in februari de deuren in Hendrik Ido Ambacht. Het doel van eigenaar Bjorn van Dijl was om iets neer te zetten wat er nog niet was, een restaurant waar je bij binnenkomst direct wordt verbluft door de unieke inrichting en gastvrije en attente benadering. Bjorn vertelt: “Kita heeft echt de ‘wow-factor’, gasten stappen binnen in een beleving en kunnen het dagelijks leven even helemaal achter zich laten. We zijn supertrots op deze mooie zaak, waarin een warme gastbeleving en het bieden van een totaalervaring centraal staan.” 

Willaerts Group: horecabedrijven met een opvallende visie 
Horecaondernemer Bjorn van Dijl is de drijvende kracht achter de Willaerts Group, waaronder naast Kita verder Le Barrage, Willaerts, Il Marcato en Urban Streetfood Bar behoren. Allemaal bijzondere horecabedrijven die in Randstedelijke gemeentes het verschil maken. Gastvrijheid staat bij alle zaken hoog in het vaandel. Er wordt veel geïnvesteerd in (het opleiden van) personeel, zodat medewerkers met plezier naar hun werk gaan en zich blijven ontwikkelen. Hun passie en enthousiasme straalt af op gasten die de horecazaken van Willaerts bezoeken. Het overtreffen van de verwachtingen van gasten is het doel. Elk bezoek aan één van de restaurants is een beleving. 

“Het winnen van deze award is een bekroning op ons harde werk en bevestiging dat onze visie op horeca opvalt en aanslaat bij een groot publiek.” 
Bjorn van Dijl – Eigenaar Restaurant Kita