Rotterdam,
19
maart
2020
|
10:57
Europe/Amsterdam

Special: Horeca-Heroes van deze tijd!

Deze toppers zorgen ervoor dat horeca gasten niets hoeven te missen!

Samenvatting

Nu dat alle horeca in Nederland afgelopen zondag door de Corona crisis haar deuren moest sluiten, wordt er een buitengewoon beroep gedaan op de creativiteit van de ondernemer. Na snel schakelen komen veel ondernemers met creatieve oplossingen om tóch nog hun service of product aan te kunnen bieden. Zo ook de horecabranche. Toprestaurants die hun eigen bezorgservices opzetten of voedselpakketten aanbieden aan de zorg en ouderen. Creativiteit, solidariteit en liefde. We zetten de mooiste initiatieven hieronder op een rijtje!

GaleriAAA by Mangiare

De kunst aan de muren bij restaurant GaleriAAA by Mangiare kan de komende tijd helaas geen gezelschap van tafels rumoerige gasten verwachten. Gelukkig klinkt er uit de keuken nog wel bedrijvigheid! Dit Italiaanse restaurant start namelijk zelf met een bezorgservice (http://www.mangiarerotterdam.com/bezorgen/) om thuiszitters van antipasti, pasta’s en mediterrane sandwiches te voorzien. Niet te missen is de lasagne porcini truffel. Tijdens het diner een heerlijk glas Montepulciano of na afloop een limoncellootje? Dat kan! Iedere morgen worden de gerechten vers bereid. Gasten kunnen bestellen via de website, Deliveroo of zelf ophalen.

Thuisbasis 

Geheel volgens eigen filosofie neemt restaurant Thuisbasis niet alleen de verantwoordelijkheid voor haar restaurant, maar ook voor groepen die nu hard hulp nodig hebben. Thuisbasis start een bezorgservice van (deels) gered voedsel voor mensen die zorg behoeven of werkzaam zijn in de zorgsector. Hulpverleners die dagen en nachten draaien en ouderen die zelf geen boodschappen kunnen doen, zijn juist de groepen die het hardst een gezonde maaltijd nodig hebben. Dit prachtige initiatief, genaamd Thuisbasis care, is gebouwd op liefde voor eten en solidariteit naar elkaar in moeilijke tijden. Voor aanvragen stuur een mail naar info@thuisbasis-amsterdam.nl.

Old Dutch

Al sinds 1932 een baken van gastvrijheid, traditie en culinaire topklasse, doet restaurant Old Dutch in Rotterdam het nu nét even anders. Vanaf heden bieden ze namelijk heerlijke gerechten inclusief wijn aan, thuis afgeleverd door hun eigen bezorgservice (https://olddutch.net/thuis-genieten-van-old-dutch). Klassiekers als Beef Wellington, Kreeftensoep Old Dutch, en Asperges à la Flamande hoeven thuiszitters voorlopig niet te missen. De met zorg geselecteerd gerechten, bestaande uit entreés, hoofgerechten en desserts, maken het mogelijk thuis te genieten van een excellent 3 gangen diner. Restaurant Old Dutch bezorgt in Rotterdam en Capella a/d IJssel. Voor adressen buiten deze regio is het mogelijk contact op te nemen met 010 4360344.

Central Park Voorburg

Who said: don’t try fine dining at home?! Dit toprestaurant in Voorburg start zonder hulp van externe diensten haar eigen bezorgservice (https://www.centralparkvoorburg.com/winkel/). Het aanbod bestaat uit 3 gangen menu’s binnen de opties vlees, vis, vegetarisch of een mix. Daarnaast behoren Kreeft Thermidor, Baeri Classic Kaviar en een assortiment Boerenkazen tot de à la carte menu opties. Mooi is dat alle gerechten in biologisch afbreekbare disposables worden bezorgd. Om het diner compleet te maken weet een ieder dat de excellente wijnen van Central Park, die je ook bestelt, niet te missen zijn. Geheel in stijl zal het diner hoogstpersoonlijk door eigenaar en meestergastheer Joey de Kruif worden bezorgd in een auto gesponsord door BMW Group. Grote bedrijven die de kleine helpen in moeilijke tijden, zo zien we het graag. Bestellen kan in heel ‘groot Den Haag’ en op de website staan de bezorgtijden.

Ter Marsch & Co

Ook dit geweldige burgerrestaurant biedt soelaas aan de Rotterdamse en Amsterdamse thuiszitter. Dat doet Ter March & Co in de vorm van de beste burger van Nederland 2020! Jazeker, deze award-winning gastro-burger kan je gewoon thuis bestellen. Ooit hofleverancier van de Koninklijke huishouding van koning Willem III, staan ze nu voor eigen huishouden op de stoep. Bestellen kan via Thuisbezorgd.nl, Deliveroo, of je kan zelf de burger afhalen als je in de buurt woont. Leuk detail is dat het goedgemutste personeel een vrolijke persoonlijke boodschap op de tas zet. Op de website (http://www.termarschco.nl/termarschco) is het volledige menu te vinden.

Mister Kombucha

Het is nu belangrijker dan ooit om je weerstand hoog te houden. Gelukkig kan Mister Kombucha daaraan bijdragen. Het gezonde, verse, ongepasteuriseerde en suikerarme drankje is vanaf aankomend weekend te bestellen! Je kan het drankje niet alleen thuis bestellen, maar het kan ook geleverd worden aan bijvoorbeeld ziekenhuizen en bedrijven waar mensen nog aan het werk zijn. Daarbij ontvang je ook nog een flyer waarin waardevolle voedings- en mindset tips staan die kunnen bijdragen aan een beter immuunsysteem, handig! Bestellen via www.misterkombucha.nl.

Club Atelier

Club Atelier gaat in samenwerking met Nomobo en nog enkele partners een aantal streaming dance en live muziek concerten verzorgen vanuit de locatie Club Atelier in Amsterdam. Uiteraard zonder publiek. Aan de streaming is een gironummer gekoppeld ten behoeve van bestrijding van het COVID19 virus. Mensen kunnen hierop doneren. De opbrengsten zullen gaan naar mensen die hard getroffen worden door COVID 19. Deze voormalige Sodafabriek is verbouwd en was ready om open te gaan voor publiek. Op de website www.club-atelier.com vind je extra informatie.

Aan de Zweth

Van heinde en verre komen gasten naar het Michelin ster Restaurant Aan de Zweth in Schipluiden. De signatuur gerechten van chef Joris, de gastvrije benadering van van Anjeta en het uitzicht over de Delftse Schie maken dit restaurant een zeldzame parel. Van vrijdag t/m zondag kan er een heerlijk 4 gangen menu besteld worden voor 55 euro. Ook bieden Anjeta en Joris een speciaal Corona pakket aan (59 euro) gevuld met excellente borrelhapjes: droge Friese worst, oude Reypenaer kaas met kaasplankje, huisgemaakte limoncello en natuurlijk 2 flesjes Corona - een knipoog naar de grote boosdoener. De Zweth biedt ook dinerbonnen aan vanaf 100 euro, en bij een cadeaubon vanaf 250 euro krijg je het pakket er gratis bij. De pakketten, menu’s en dinerbonnen worden gratis bezorgd binnen de regio Rotterdam en Den Haag! Stuur een mailtje naar info@aandezweth.nl voor bestellingen. Het menu kan je vinden op www.aandezweth.nl.