25
januari
2018
|
15:51
Europe/Amsterdam

Steel de show met de nieuwe limited edition fietsen van Union

Retro stadsfiets in matzwart met koperen eyecatchers

Samenvatting

De toch al bijzondere stadsfietsen van Union zijn er nu ook in een exclusieve, gelimiteerde uitvoering in matzwart en met koperen eyecatchers. Opdat je nóg stijlvoller voor de dag komt en de stad naar je om laat kijken. Speciaal voor jonge stedelingen heeft Union nieuwe, limited edition stadsfietsen gebouwd, uitgevoerd in matzwart en met koperen details. Hiermee wordt de fiets weer een verlengstuk van je persoonlijkheid: bijzonder en enig in zijn soort. Bewust door jou uitgekozen, net zoals de (limited) sneakers aan je voeten of je favoriete koffiebar.

Bijzonder vervoer
Een kleine waarschuwing: op de nieuwe, gelimiteerde ’Flow Ltd’ (een lichte, wendbare stadsfiets) en ‘Load Ltd’ (een stevige transportfiets) val je op. De reguliere Union-fietsen stonden al bekend om het onderscheidende en eigentijdse design, de limiteds zijn nóg specialer en worden bewust in een lage oplage geproduceerd. Voor jou, zodat je echt op iets bijzonders rijdt.

Koperen details
De ontwerpers van Union kregen voor deze nieuwe serie fietsen vrij spel. Toch keken ze ook goed om zich heen. ‘In restaurants, in woonbladen en dus ook in huiskamers zie je steeds meer koperkleurige details. Dat wilden we in de fietsen terug laten komen,’ zegt brand manager Hugo Velthuis, die deze nieuwe serie ontwierp. ‘De velgen, lampen, bel en belettering op de fiets zijn daarom koperkleurig. Dat zie je eigenlijk nooit op fietsen omdat het lastig is om goed te doen. Neem het aluminium van de velgen. Om dat koperkleurig te krijgen wordt het geadoniseerd (in een chemisch bad gelegd en onder spanning gezet zodat het gaat oxideren), maar de kleur die dat oplevert is al gauw rozige of goud. Het duurde even voordat we de perfecte tint koper kregen. Nu steekt het mooi af tegen het ingetogen coole van het matzwarte frame. Die koperen details zijn echte eyecatchers geworden.’

Manoeuvreren door ‘de stadsjungle’
Union maakt al meer dan honderd jaar stevige, stijlvolle stadsfietsen die niet kapot te krijgen zijn. Dat heeft de tijd wel bewezen. Met die ervaring in de zak richt Union zich sinds vijf jaar helemaal op de jonge stedeling die zich moet manoeuvreren door ‘de stadsjungle’: toeristen, wegopbrekingen, drukke fietspaden… Daarom zijn Union-fietsen razend stevig maar óók licht en wendbaar. En zien ze er goed uit, maar dat wist je al. Door slim materiaalgebruik behouden ze zelfs hun schoonheid als je ze continu buiten laat staan. Omdat de stad al duur genoeg is, zijn de fietsen bovendien hartstikke betaalbaar.