31
maart
2022
|
16:26
Europe/Amsterdam

‘Sunday funday’ bij Bunk Utrecht met maandelijkse Sunday Roast

Comfort food, gezelligheid en optredens op een unieke locatie

Samenvatting

Bunk in de Westerkerk in Utrecht is elke laatste zondag van de maand dé place to be. Vanaf zondag 24 april organiseren zij elke maand een Sunday Roast, waarbij je kunt genieten van comfort food, familie, vrienden, gezelligheid en optredens op een unieke locatie. Het Sunday Roast concept is overgewaaid uit Engeland, waar dit als traditionele Britse familiemaaltijd op zondag wordt geserveerd en bestaat uit o.a. geroosterd vlees, gebakken aardappelen en bijgerechten zoals Yorkshire pudding , jus en sauzen zoals appelmoes, muntsaus of rode bessengelei. Tijdens de Sunday Roast worden er klassieke gerechten geserveerd die je terugbrengen naar een nostalgische tijd waarin je elke avond onbezorgd bij je ouders aan tafel aanschoof. Naast heerlijk eten kan je ook genieten van een live optreden, want Bunk programmeert bij elke Sunday Roast een artiest. Sluit de week op een relaxte, gezellige manier af en kom je laten ‘roasten’ bij Bunk.

Sunday Roast bij Bunk

Zondagen staan in het teken van gezelligheid, uitrusten en opladen voor de komende week. En hoe kan je dit beter doen dan een dagje met je familie of vrienden genieten van ouderwetse zondagse maaltijd? Vanaf zondag 24 april organiseert Bunk op elke laatste zondag van de maand een 'Sunday Roast' (met een Bunk-twist natuurlijk) voor slechts € 18 per persoon kan je genieten van heerlijk eten onder genot van fijne muziek! Wat voor eten hoort er bij de Sunday Roast? Klassiekers zoals rosbief met jus of langzaam in espresso en boter gegaarde knolselderij met een pepersaus, geroosterde bospeen met sinaasappel en honing, geroosterde aardappels, Yorkshire pudding, doperwten met munt en basilicum en geroosterde bloemkool met notencrunch. Natuurlijk wordt er ook aan de kleine eters gedacht, kinderen kunnen genieten van een kleinere Sunday Roast voor slechts € 10 per maaltijd. Als klap op de vuurpijl gaat de Sunday Roast gepaard met unieke optredens in de monumentale kerk, waardoor er altijd entertainment is tijdens het eten. Op 24 april bijt Sammy Prinsen het spits af en worden er vinyl plaatjes gedraaid met hits van o.a. Fats Domino, Ray Charles, Pat Boone en Everly Brothers.

Eten, drinken en samenkomen in een ongedwongen sfeer

Eten en drinken is extra leuk en lekker als je dit samen doet. Daarom schuif je bij Bunk altijd aan bij nieuwe vrienden. In het restaurant deel je een van de lange tafels met anderen, of ze nu van ver komen of van twee deuren verderop. Bij Bunk kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner en op het menu staat wat de ‘Bunkers’ zelf het liefste eten. Dit zijn gerechten die je kent uit de wereldkeuken, geserveerd met een verrassende twist. Denk aan een broodje rendang of Eggs Bennie voor de lunch en een Tajine of Ramen voor het diner. Om de dorst te lessen biedt Bunk voornamelijk lokale dranken en hun eigen biologische Bunk bier, Bunk Wodka, Gin en Jenever, wat wordt gemaakt in samenwerking met een lokale brouwerij en distilleerderij. Buiten aan het water bevindt zich een terras waar je in de zomer geniet van zo’n huis gebrouwen drankje in de zon terwijl je uitkijkt over de voorbij varende bootjes.

Over Bunk

Bunk slaat de brug tussen hotels, hostels en restaurants. In een historische ambiance vinden vrienden van ver én dichtbij een speelse, optimistische en kwalitatieve ho(s)telervaring voor een eerlijke prijs. In 2019 opende de eerste Bunk in de Westerkerk aan de Catharijnekade in Utrecht en in 2020 de locatie in Amsterdam-Noord in de historische Sint-Ritakerk aan het Hagedoornplein. Bunk heeft al meerdere mooie prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de HOSCAR in de categorie Extraordinary Innovation, de Travel & Hospitality Awards 2021 in de categorie European Travel Awards en de prijs voor ‘Best Hotel Concept’ van de Entree Awards 2019.