01
maart
2019
|
14:13
Europe/Amsterdam

Superstadsfiets Union Lite nu ook elektrisch

E-Lite H8 direct genomineerd voor Fiets van het Jaar

Samenvatting

Al meer dan 100 jaar is het oer-Hollandse Union niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Met speciaal voor in de stad ontwikkelde fietsen helpt het merk jonge stadsbewoners door de dagelijkse hustle and bustle van drukke steden. Met name de Lite modellenlijn is volledig toegespitst op mensen met een urban levensstijl. En om dat stadse publiek nog sneller van A naar B te laten komen, is de succesvolle Lite modellenlijn nu uitgebreid met een serie E-bikes. En met succes. De topfiets uit de serie, de E-Lite H8, is door beroepsvereniging RAI namelijk direct genomineerd voor E-Bike van het Jaar 2019!

Bestaande look, nieuwe elektromotor

De Union Lite serie heeft een supersterk aluminium frame en is gemaakt met hoogwaardige materialen. De fietsen zijn lekker licht (handig als je ze de trap op moet tillen), zeer wendbaar en heel goed bestand tegen het ruige stadse leven. Zo blijven ze heel lang mooi, ook als ze altijd buiten staan. En dit geldt ook allemaal voor de E-Lite modellen. Hugo Velthuis, Manager Union, vertelt: ‘De Lite is al een fantastische fiets en een perfecte basis om te elektrificeren tot de E-Lite.’ Zo hebben de E-Lites hetzelfde slanke aluminium frame en zijn ze net als de Lites leverbaar met riemaandrijving. Het grote verschil is de Shimano elektromotor. Velthuis vervolgt: ‘Die zie je nauwelijks, maar je voelt hem des te meer. Om het zwaartepunt laag houden hebben we de motor en de accu laag in het midden van het frame geplaatst. Zo snijd je bochten messcherp aan en voelt de fiets toch licht en neutraal. Die dikke banden strijken iedere hobbel, drempel en stoeprand glad, voor maximaal comfort onderweg. En dankzij de geïntegreerde verlichting zonder kabels en toestanden kan er vrijwel niets kapot. Wel zo prettig!’

Twee modellen

Op dit moment zijn er twee E-Lite modellen leverbaar, de V7 en H8. Met een volledig opgeladen accu rij je tot wel 150km! De E-Lite V7 heeft 7 versnellingen en handremmen, is er in een mannen- en vrouwenuitvoering en heb je al vanaf €1.999. Hij is leverbaar in de kleur mat grijs. De E-Lite H8 heeft 8 versnellingen, hydraulische remmen en riemaandrijving. Ook deze is leverbaar in een mannen- en vrouwenuitvoering. Hij begint bij €2.299 en is verkrijgbaar in mat zwart.

Over Union:

Union maakt al sinds 1904 stadsfietsen die duurzaam, innovatief en hoogwaardig geproduceerd zijn. Union werkt uitsluitend met kwaliteitsonderdelen van merken als Shimano en Brooks. Het merk heeft ruim 100 dealers in Nederland en enkele tientallen daarbuiten.