15
januari
2019
|
10:31
Europe/Amsterdam

Union lanceert stijlvol koffietafelboek FRAME/WORK

Bijzondere verhalen van stadse creatieven die graag buiten de lijntjes kleuren

Samenvatting

Fietsfabrikant Union lanceert het unieke en stijlvolle koffietafelboek FRAME/WORK, in samenwerking met de Amsterdamse uitgeverij MENDO. Speciaal voor Union interviewde Claire van de Graaff veertien creatieve stedelingen over hun favoriete hotspots in de stad waar zij wonen en werken. Al deze inspirerende verhalen zijn nu gebundeld in een prachtig boek. De persoonlijke fotografie is in handen van Jacob van Rozelaar.

FRAME/WORK
Union liet zich voor het koffietafelboek FRAME/WORK inspireren door moderne stedelingen die samen de stad ontdekken en beleven. Een portret van kunstenaars, designers, ontwerpers en horecaondernemers met een unieke stijl die buiten de lijntjes durven te kleuren. “We volgden veertien inspirerende creatieven, mensen die kleur geven aan de stad,” legt Hugo Velthuis, manager van Union uit. “We vroegen hen hoe hun dag er uit ziet en wat hun favoriete hotspots zijn in de stad waar zij het liefste zijn. Waar zijn ze bijvoorbeeld voor het eerst verliefd geworden? Of waar schreven ze dat ene briljante idee op ‘n bierviltje? Waar halen zij hun inspiratie vandaan en wat is the place to be voor de lekkerste koffie?” Samen met fotograaf Jacob van Rozelaar bezocht Union hun favoriete hotspots, want daar ontstaat hun verhaal. En hoe kun je beter je favoriete plekken bezoeken dan op een stadsfiets van Union?

Creatieve stedelingen met lef
Zo vertellen koffiekenners Elmer Oomkens en Francesco Grassotti van White Label Coffee over het geheim van de beste koffiebonen. De altijd drukke Sebastiaan ten Bokkel, oprichter en eigenaar van Bobby’s Gin, praat over zijn Molukse roots en zijn favoriete plekken in zijn thuisstad Rotterdam: ‘de mooiste rotstad die er is.’ De bevlogen chef Emile van der Staak – eigenaar van restaurant De Nieuwe Winkel – leidt je rond in de voedseltuin en het plukbos in de omgeving van Nijmegen. En zo zijn er nog twaalf bijzondere en inspirerende verhalen te lezen in FRAME/WORK.

Uitgeverij MENDO
MENDO is een uitgever en boekenwinkel, ontstaan in 2002 uit een onstilbare honger naar esthetische, visuele inspiratie. MENDO ontwerpt en cureert boeken en verbindt culturen en generaties met liefde voor print en beeld. Boekenliefhebbers van over de hele wereld komen terecht in de flagship store in Amsterdam en op de bekroonde webshop MENDO.nl. Het boek FRAME/WORK is straks te koop in de winkel van MENDO en online.

Special Edition Union Flow
Speciaal voor de lancering van FRAME/WORK maakte Union samen met Mendo een Special Edition stadsfiets. Deze limited edition heeft een exclusieve matzwarte uitvoering met koperen eye-catchers, een sportievere houding en is uitgerust met leren Brooks zadels en handvatten: bijzonder en enig in zijn soort. Deze limited edition fiets is vanaf 14 januari te koop bij Mendo en NL Tweewielers in Amsterdam.

Union: tof merk met toffe fietsen
Union maakt al meer dan honderd jaar stevige, stijlvolle stadsfietsen die niet kapot te krijgen zijn. Dat heeft de tijd wel bewezen. Met die ervaring in de zak richt Union zich sinds vijf jaar helemaal op de jonge stedeling die zich moet manoeuvreren door ‘de stadsjungle’: toeristen, wegopbrekingen, drukke fietspaden… Daarom zijn Union-fietsen razend stevig maar óók licht en wendbaar. En zien ze er goed uit, maar dat wist je al. Door slim materiaalgebruik behouden ze zelfs hun schoonheid als je ze continu buiten laat staan. Omdat de stad al duur genoeg is, zijn de fietsen bovendien hartstikke betaalbaar.